EKONOMI

Bidrag från Svenska Kyrkans Unga

Grundbidrag:
Alla lokalavdelningar som uppfyller kraven på att vara en aktiv lokalavdelning (se längre ner för mer information) kommer att få ett grundbidrag på 1200 kronor.

Vad behöver lokalavdelningen göra för att få grundbidraget?
Lokalavdelningen ska vara aktiv. Det innebär att det på Medlemssidorna ska framgå att:

  • lokalavdelningen har minst fem medlemmar
  • lokalavdelningen har en registeransvarig
  • lokalavdelningen har två kontaktpersoner
  • lokalavdelningen har varit verksam under året (bedrivit egen verksamhet)
Startbidrag:

Nystartade lokalavdelningar har möjlighet att få ett startbidrag på 800 kronor.

Medlemsbidrag:
En lokalavdelning kan ha aktiva medlemmar, som planerar och arrangerar aktiviteter, och stödmedlemmar, som stöttar vår organisation utan krav på motprestation, som rapporteras in på medlemssidorna. För varje rapporterad stödmedlem får lokalavdelningen 10 kr.

Övriga bidrag

Fonder och stipendier:
Gustav V:s 90-årsfond har som ändamål att uppmuntra ideell ungdomsverksamhet. Bidrag ges till svenska riks-, distrikts- och lokalorganisationer för verksamhet som antingen består av ledarskapsutbildningar för unga, eller internationella utbyten.

Kommunala bidrag:
Många kommuner delar ut aktivitetsstöd till lokala föreningar. Hör av er till er kommun för att veta vad som gäller där just ni bor.

Stiftelser:
I Sverige finns många stiftelser som förvaltar pengar för att kunna dela ut dem till olika ungdomsprojekt. Stiftelser uppskattar ofta att få förslag på idéer att stödja. I länsstyrelsernas stiftelseregister kan du söka efter stiftelse i ditt distrikt eller i din församling som kan stödja er verksamhet. Tänk på att söka så lokalt som möjligt. Sök på er kyrka eller församling, det ökar chanserna att hitta en stiftelse som kan stödja just er.

Frågor:
Om ni har frågor eller funderingar om att söka bidrag är det bara att ni hör av er till info@skululea.se

How to: Deklarera

1. Vem måste deklarera?
Alla privatpersoner, företag, och föreningar registrerade hos skatteverket måste deklarera. Om ni har ett organisationsnummer innebär det att ni finns registrerade hos skatteverket. Är ni osäkra är det bara att ni hör av er på info@skululea.se så hjälper vi er att kolla upp det.

2. Hur deklarerar vi?
Om ni är registrerade hos Skatteverket behöver ni lämna in inkomstdeklaration 3. Vissa föreningar behöver lämna in ett extra dokument som heter “särskild uppgift”. Det kan vara så att er lokalavdelningen kan få undantag från att lämna det extra dokumentet, och får ni godkänt på er förfrågan gäller undantaget i 5 år. Vi förstår att just denna bit är krånglig för den som inte gjort det tidigare – så hör av er om ni behöver hjälp!

3. Vad gör vi sen?
Efter ni skickat in och fått godkänt på deklarationen är det klart för denna gång!

Rulla till toppen