VÅRA EVENT

Ett år med Svenska Kyrkans Unga Luleå Distrikt

Under årets gång gör vi mycket spännande saker. Låt denna text ta dig på en resa genom årets aktiviteter!

Året börjar med Inspirationsdagarna för unga ledare, inspirationshelgen där unga ledare från hela stiftet samlas på Strömbäcks folkhögskola utanför Umeå. Inspirationsdagarna började som ett mindre läger i distriktets regi, men genomförs idag i samarbete med stiftet och ledarutbildningar i pastorat/församlingar i stiftet. I dagsläget deltar varje år hundratals unga ledare från norr till söder i Luleå Stift.

För er som deltagit flera år på inspirationsdagarna och är över 18 erbjuder vi en mötesplats med ledarskapstema och fördjupning av tro. 

I februari eller mars arrangeras Biskopens Buckla, innebandyturneringen där den åtråvärda Bucklan som är gjord av själva biskopen står som högsta vinst. Men det hela är ju så mycket mer än en turnering, tillsammans har vi fantastiska dagar som man sent glömmer. Det finns också en hel del andra kategorier som man kan vinna priser i, bland annat bästa utklädnad.

Strax därefter kommer en av de viktigaste händelserna under året: Distriktsårsmötet även kallat DÅM. DÅM brukar äga rum i mars eller april och det är då den nya styrelsen väljs och det är då alla medlemmarna får vara med och besluta massa viktiga och roliga saker.

Under höstlovet arrangeras oftast Nya Mittpunkt. Lägret är en plats för dig som vill ha roligt, fördjupa sig i sin tro, lära känna nya människor och mycket mer.

Under december har vi ett nytt pilot-event: Adventslägret. En mötesplats under julen när det är som mörkast ute.

Över nyår har vi ibland samarbetat med SALT och erbjudit platser på Livskraft Polar.

Och sen har ett år gått, det går snabbt när man har roligt.

Har du en idé?

Har du en idé eller önskemål om vad distriksstyrelsen borde anordna? Skicka då iväg ett svar i formuläret! Det kan vara allt i från ett färdigt koncept till ett ämne. Vi kan inte garantera att det går att genomföra, men är alltid tacksamma för idéer!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Reseutjämning

Vid Distriktsårsmötet 2011 fattades ett beslut om reseutjämningssystem för Luleå distrikt. Det togs fram för att främja deltagande på läger och arrangemang i vårt stora stift.

Reseutjämningen kommer alla lokalavdelningar att kunna ansöka om till alla läger Svenska Kyrkans Unga i Luleå distrikt är med och arrangerar oavsett storlek eller läge, Taizé-resan undantaget.

Styrelsen har rätt att neka bidrag om de anser att bidragssökanden inte främjar samåkning och miljötänk i den mån man kan.

Personbil:
Reseutjämningsbidraget för personbil kommer att utgå med 18.50 kr/mil. De 20 första milen enkel väg får man stå för själv. Exempelvis om man har 42 mil enkel väg till arrangemanget så får man stå för de första 20 milen själv. Så i detta fall så berättigas man till bidrag på de resterande 22 milen med summan 18.50 kr/mil.

Buss:
För buss kommer bidraget att vara 50% av kostnaden på den del av resan som överstiger 20 mil enkel väg. Alltså står man för de första 20 milen själv. Exempelvis om man har en kostnad på 6000 kr och åker 30 mil enkel väg så ska man få ersättning för de 10 mil som överstiger gränsen. Detta innebär att en tredjedel av resan ska ersättas med bidraget på 50 %. I detta fall 1000 kr.

Rulla till toppen