LOKALAVDELNINGSÅRSMÖTE

Vad är LÅM?

Alla lokalavdelningar i Luleå Distrikt är självständiga föreningar. Det innebär att en gång per år ska föreningen kalla sin medlemmar till. lokalavdelningsårsmöte (LÅM). 

Under LÅM så för lokalavdelningens styrelse presentera vad de gjort under året som har gått, och medlemmarna får rösta fram en ny styrelse för året som kommer. Lokalavdelningen ska även utse ombud till distriktsårsmötet (DÅM).

Det kan kännas krångligt att hålla i ett årsmöte för första gången, så på denna sida kommer tips och trix som ni i lokalavdelningen kan använda er av.

Finns det ingen lokalavdelning där du bor? Är du intresserad av att starta en lokalavdelning?

Kontakta: info@skululea.se

Hitta lokalavdelningen närmast dig!

När är LÅM?

När LÅM senast ska hållas står i era stadgar. För de lokalavdelningar som använder normalstadgarna (gemensam mall inom Svenska Kyrkans Unga) ska årsmötet vara senast sista februari. Det är alltså ett LÅM för varje lokalavdelning.

Det finns några fler datum som är viktiga att hålla koll på, styrelsen för lokalavdelningen ska nämligen kalla medlemmarna till årsmöte. Detta kan variera hur, men kan innefatta att lägga ut i sociala medier, sätta upp affischer eller skicka ut mail. Kolla i era stadgar vad som gäller för er!

Det kan också finnas fler dokument ni måste förbereda och skicka ut innan mötet. Det kan exempelvis vara krav på att ni skickar en dagordning tillsammans med kallelsen. Eller så an det vara krav på verksamhetsberättelse och ekonomisk berättelse. Kolla i era stadgar vad som gäller för er!

Är ni osäkra på hur en kallelse, dagordning, verksamhetsberättelse, ekonomisk berättelse eller något annat ska se ut? Spana in materialbanken där det finns mallar!

Rulla till toppen