DISTRIKTSÅRSMÖTET

DÅM

Målgrupp
Lokalavdelningar i Luleå Distrikt

Mål för DÅM
Att samla distriktets lokalavdelningar för att diskutera och besluta om distriktets framtid för det kommande året. DÅM är distriktets demokratiska förankring, målsättningen är ett aktivt deltagande från så många lokalavdelningar som möjligt, där DÅM är en demokratiskola för alla iblandade – både arrangörer och deltagare.

Vad är DÅM?
Distriktsårsmötet (DÅM) är den demokratiska mötesplatsen för alla lokalavdelningar i Luleå Distrikt, och Svenska Kyrkans Ungas högsta beslutande organ inom Luleå distrikt. Det innebär att de beslut som tas på DÅM är de viktigaste på hela året. Allt det som beslutas under årsmötet är saker som den nya styrelsen måste arbeta mot och sträva för att lyckas med. Om årsmötet till exempel bestämmer att det skall finnas vaniljglass till alla på varenda läger, ja, då ska styrelsen se till att det blir så!

På DÅM får du inte bara vara med och fatta viktiga beslut och diskutera intressanta frågor med intressanta människor, du får även leka i mängder, skratta tills det gör ont i magen och lära känna vänner för livet!

DÅM hålls varje år före april månads slut. Till DÅM kommer ombud från hela distriktet, men även observatörer och inbjudna gäster dyker upp från hela Sverige!

(Tips! Du hittar tidigare årsmötesprotokoll i menyraden ovan)

Eventnamn 2024

Distriktsstyrelsen vill bjuda in dig till distriktsårsmötet 2024!

Den 19–21/4 2024 är det dags för DÅM i Skellefteå. Mer information kommer!

Kostnad
Kommer snart!
Många församlingar ger bidrag till läger, hör med dina ledare!

Anmälan
Öppnar snart!

Kommer snart!

Ombud och deltagande:

Deltagande under DÅM skiljer sig lite från våra andra event. För att delta behöver du vara ombud eller ersättare för din lokalavdelning.

Vi definierar barn och ungdomar som alla mellan 0-30 år. Så du som är medlem och är mellan 0-30 är behörig att vara ombud för din lokalavdelning. Alla lokalavdelningar har rätt att skicka 2 ombud för de första 25 medlemmarna och en till för varje nytt påbörjat 25-tal. Dock högst 5 ombud.

Om du är osäker på vilken lokalavdelning du tillhör, eller hur många ombud ni har så är det bara att ni hör av er till info@skululea.se

Vill du stötta våra event?

Alla våra event är enbart genomförbara tack vare våra medlemmar. Ju fler medlemmar vi har, desto fler event och lägre avgifter kan vi ha. Ett medlemskap är kostnadsfritt, men kan göra så stor skillnad. Tack för att just du är medlem!

Rulla till toppen