2 september, 2016

För administratörer

För administratörer

En administratör har tillgång till all funktionalitet på sajten. Här får du som är administratör råd om hur du ska konfigurera din sajt.

Starta sajten

Har du precis fått din nya sajt i Svenska Kyrkans Unga Luleå distrikts WordPress-system? Grattis! Dessa sidor hjälper dig att komma igång som sajtansvarig.

Kontrollera era uppgifter

inställningar

  • Gå in på Inställningar.
  • Ändra E-postadress till den som är sajtansvarig. Det är viktigt att denna adress är korrekt då flera viktiga mejl skickas till denna adress.
  • Under Titel på webbplats kan du ändra titeln på sajten som syns i alla sidors titel. Titeln bör vara namnet på din kår eller ditt distrikt.
  • Klicka på Spara ändringar.

Så redigerar du menyn

Om du vill redigera menyn gör du det genom att klicka på Utseende i vänstermenyn i systemet och sedan på Menyer. Där kan du välja vilka sidor som ska ligga i menyn och hur de är sorterade. Glöm inte att spara om du gör ändringar i menyn.

Du kan även ändra namn på menyobjekten genom att ändra namn på sidan. Klicka på sidan i menyn och redigera sidan. Byt titel och publicera sidan. När du gör detta uppdateras namnet på sidan i menyn automatiskt.

Undermenyer hanteras på ett annat sätt

Observera även att denna funktion bara används för menyer på första nivån i strukturen. Undermenyerna hanteras på sidnivå. Alla webbplatser hos Svenska Kyrkans Unga Luleå distrikt har en widget under sökrutan i sidospalten där undersidorna automatiskt visas.

Grafiskt utseende

Byt bakgrund

utseende

Du kan även byta bilden på ljus mot en annan bakgrund. Detta gör du genom att välja Utseende och sedan Bakgrund. Att byta bakgrund kan förändra intrycket av sajten väldigt mycket. Om du vill byta bakgrund, tänk på att välja en diskret. Bakgrunden ska vara i storleken 1903×800 pixlar.

När du byter bakgrund ska du välja att den repeteras.