17 november, 2015

Bli medlem/förnya medlemskap

Bli medlem/förnya medlemskap

Det kostar ingenting att vara medlem i Svenska Kyrkans Unga. Det enklaste sättet att bli medlem är att registrera sig på Medlemssidorna. För att bli medlem måste du ställa dig bakom Svenska Kyrkans Ungas idé.

Är du 0-30 år blir du medlem och kan väljas till förtroendeuppdrag och får rösta på årsmöten. Är du äldre kallas ditt medlemskap för vuxenmedlem. Självklart har du också en plats i Svenska Kyrkans Unga, av eget intresse eller i egenskap av ledare, förälder eller farmor. Alla kan vara medlemmar i Svenska Kyrkans Unga!

När du blir medlem via Medlemssidorna föreslår systemet en lokalavdelning med utgångspunkt från ditt postnummer. Du kan välja en annan lokalavdelning än den föreslagna. Om du är osäker på vilken lokalavdelning du ska välja bör du i första hand kontakta oss i distriktsstyrelsen.

Du kan även kontakta Maria Ekstedt, medlemshandläggare på förbundskansliet, tel 018-640 642, maria.ekstedt@svenskakyrkan.se

Stödmedlemskap

Den som vill stödja Svenska Kyrkans Unga ekonomiskt, kan bli stödmedlem. Kontakta distriktsstyrelsen eller medlemshandläggaren för mer information om detta.

la_14

Nytt år – nytt medlemskap

Från den 1 januari går det att förnya medlemskapet för 2016 i Svenska Kyrkans Unga. Enklaste sättet att förnya sitt medlemskap (eller att bli medlem) är via Medlemssidorna.

Så här förnyar du medlemskapet på Medlemssidorna
– Gå in på Medlemssidorna.
– Fyll i ditt medlemsnummer/personnummer och ditt lösenord längst upp till höger på sidan.
– När du loggat in möts du av frågan om du vill förnya ditt medlemskap. Vill du byta lokalavdelning gör du det i listan, innan du klickar på ”förnya”.

– Om du har glömt ditt lösenord kan du beställa ett nytt.
– Klicka på ”Glömt lösenordet?” längst upp till höger på sidan.
– Fyll i ditt personnummer/medlemsnummer och din mejladress på den sidan du kommer till.

En förutsättning för att du ska kunna beställa ett nytt lösenord är att du har din mejladress registrerad på Medlemssidorna.
Om du inte har det, eller behöver ändra din mejladress kan du skicka ett mejl till svar@svenskakyrkansunga.se.
I mejlet anger du ditt personnummer och den mejladress du vill registrera.
Du får ett mejl när din mejladress är registrerad.

Mejl och SMS
I januari skickas ett mejl till de som har angett sin mejladress på Medlemssidorna, med en påminnelse om att förnya medlemskapet på Medlemssidorna. Det kommer också att skickas SMS till dem som har angett sitt mobilnummer på Medlemssidorna (mobilnumret måste dock vara unikt för att ett SMS ska gå ut, dvs har två personer angett samma mobilnummer kommer ingen av dessa att få ett SMS). Genom att svara på detta SMS förnyar medlemmen sitt medlemskap för 2016.

Medlemsblanketten
Den som har möjlighet att förnya medlemskapet för andra i lokalavdelningen måste få en underskriven blankett från den som vill förnya sitt medlemskap. Här nedan finns medlemsblanketten

Förnyelselistor
På Medlemssidorna, kan den som har behörighet, ta ut en förnyelselista för lokalavdelningen. Skicka runt den vid samlingarna i lokalavdelningen (skriv ut den i flera exemplar om ni behöver den på flera håll), låt medlemmarna skriva på och förnya sedan på Medlemssidorna så snart som möjligt så att medlemmarna inte missar något nummer av Delande.

Talong i Delande
I nummer 1 av Delande finns en talong som går att använda för förnyelse. Den kan lämnas till den som är registeransvarig i lokalavdelningen eller skickas till förbundskansliet.

Frågor?
Kontakta medlemshandläggare Maria Ekstedt, 018-640 642, maria.ekstedt@svenskakyrkan.se.

 

Källa: Svenska Kyrkans Unga